27 June 2011

10 perkara paling BENCI (!)


:w:Hola2 & Assalamualaikum:w:

Ari nie sumpah MOOD owner tak brape baek. Sebab nye:s:
Sebab nye pendrive owner baru dapat tak boley bukak :x: Owner memang geram segeramnye..:q::q:

Da lar membuang masa mengadap nak betul2kan pendrive nie, tapi HAMPEH. Rasa cam nak campak luar je. :face3:

Tapi dengan mood camnie buat kan owner nak cite kan 10 PERKARA YANG PALING DIBENCI:p: buatkan owner nak SEPUK je:q::q:


:22: 1. Bajet Seksi

Owner menyampah paling menyampah orang yang BAJET SEKSI!
sumpah rasa cam nak SEPAK je.. Tadi owner sedang2 on9 kat facebook, owner tertengok satu fb "hamba Allah" nie punye akaun. MASYA-ALLAH, seksi nak mim-alif-mim-pa-wau-sin! Kalau nak nunjuk sangat, tak payah pakai baju la! Yang buat owner terkejutnya, majoriti friends die lelaki. HEBAT SANGAT LA TUH !


:22: 2. Lelaki bajet ROKOK

Owner paling tak suka LELAKI BAJET dengan ROKOK NYA..:r:
First, ngan muka tak serupa bikin nak nunjuk2 hisap rokok depan perempuan. Second, bakar DUIT sendiri. Third, mim-alif-mim-pa-wau-sin la kau cpat! Sori, owner tak suka laki hisap rokok, sebab tuh owner tak pernah layan lelaki yang buat benda tak faedah ni.
(except family owner. okey?)


:22: 3. Kuat TIPU tahap gaban!

Orang kuat PENIPU tahap gred tinggi. Dari muka buat belas kasihan & ayat "best bro" punye, tapi dalam hati memang tengah MENIPU. Hoi, bagus sangat ke hah NAK TIPU. Tak berfaedah langsung! Cakap jujur la.. Tak yah nak tipu2.


:22: 4. Orang tak reti kenang BUDI

Yang nie kedua paling owner benci. ORANG YANG TAK RETI NAK KENANG BUDI!
Dah lar penat nak tolong, buatkan & macamlah. Bile da dapat, hamboi BUAT HARTA SENDIRI!! Sedarlah, hidup kat dunia bukan lama mana pun. Tak payah nak amek HARTA orang laen jadi hak sendiri punye. Tapi kalau dah orang laen bagi ikhlas tuh, guna sebaek mungkin & pandai2 lar BERTERIMA KASIH.


:22: 5. Sayang tapi TAK IKHLAS

Buat2 sayang tapi hati tak ikhlas. Senang cite NAK ORANG SAYANG KAT DIE JE.
Dan tu majoriti yang ade kat sesetengah orang yang owner kenal. Bukan setakat owner yang kene, family & kawan2 owner pown owner pown da kene. Bukan setakat perempuan je, lelaki pun owner perasan yang die ade sifat nie. Tolong lah biar IKHLAS okey?


:22: 6. HEBAT SANGAT pilih KAWAN

Memilih kawan. Nie yang paling owner benci. DEY, NAK KAWAN BIAR IKHLAS LA!
Berkawan kat dunia janganlah memilih sangat. Bile ade buruk sikit kat orang tuh, mesti cakap
"Tak nak aq kawan dengan die, nanti kene bala die karang". Hoi, hebat sangat ke ha awak? Tau tak buat saket telinga je dengar pendirian ba-wau-dal-wau-ha tuh.
Diri pun tak sempurna, ade hati nak memilh orang. Piiiiraaahhhhh...


:22: 7. Orang BAJET MENUNJUK2

Owner paling benci orang yang kuat menunjuk2. Apatah lagi beli barang BERJENAMA atau Mahal, tempat . Menunjuk nye macam boleh bawak mati tau. Tak payah la, ingat owner HERAN korang menunjuk2 menda2 cam tuh. Apatah lagi menunjuk2 orang yang serdehana macam owner ni. Helo, perkara2 macam tuh bukan boleh bawa masuk kubur pon.

:22: 8. Buat laman sosial tempat POLITIK

Selalu perasan tak tempat laman sosial macam Facebook atau Twitter dijadikan maen2 politik? Sumpah, owner benci! Korang ingat Mark Zuckerberg buat FB tuh tuk maen politik ke ape?
Sedar lah korang jadikan laman sosial macam tuh ingat owner nak terpedaya ke? Menyampah ade la.


:22: 9. Suka hati PARENTS die je nak panggil2 SAYANG

Nie yang owner geram sampai rase nak SEPAK je orang tuh. Boleh pula tengah2 mood owner nak online FB, dengan muka tak malu nye hantar chat, " Hello sayang!" "Hello Darling!" "Hye, I love u". HOI, kalau perempuan boley la owner layan. Tapi kalo dah lelaki, memang nak tampar je rasenya. Tak sedar ke hape yang owner nie orang punye. Tak malu ke ???


:22: 10. SELFISH & JAGA TEPI KAEN ORANG

Pentingkan diri sendiri tapi sebuk nak amek tahu lebih2 pasal hidup orang laen. SUMPAH , owner tak pernah tetapkan sifat owner untuk pentingkan diri sendiri atau nak sibuk hal orang laen. Sedarlah, sifat ni tak de orang suke termasuk diri sendiri. Mula2 amek pasal hidup orang laen, macam2 la buat tuh buat nie. Bila dah kelam kabut & porak peranda, terus pentingkan diri sendiri. Memang manusia paling sengal!


Owner bukan nak mengaib orang2 laen dengan menda2 nie. Tapi menda2 nie la yang owner pendam sampai sekarang. Sebab menda2 macam ni dah makin melampau jadinya.

Owner tau kelemahan owner, dan orang laen pun patut tahu kelemahan diri sendiri da tak perlu nak tunjuk2kan kat orang.

Renung2kan lah sendiri okey:face15:


p/s : mohon maaf pada sape2 yang terasa.
Coz owner da tak boley sabar.

2 comments:

  1. @Amirrul Irzarfuan .. btol ke? :) ngee~
    bgos2 akk ade back up.. hehhe

    ReplyDelete

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni