29 October 2011

Apabila aku di TAG (!)


Wahaha, pertama kali owner kene tag ! Ding dong owner kene lah jawab.
Atototo =.=

Naaa, owner sudah pown di tag oleh si gadis comel lotey

Nah, ni blog dia yang cantek ! kan, kan? :)

So, antara soklan yang harus owner jawab :

11 perkara tentang Zetty

"budak kuat nangis"

"kuat marah & badmood giler"

"satu hari kalau zety sedih, zety akan makan lebih dari 10 paket biskut. LOL"

"Pemalas giler"

"Suka pendam perasaan sorang2"

"Zety benci tahap gaban manusia yang tak reti nak menghargai"

"Antara manusia paling malas nak topup tepon sendiri!"

"Caring, Mesra & tak takut nak berkenalan ngan orang (tapi pemalu!)"

"Budak paling kuat berangan yang tinggi2"

"Buat2 berani tapi penakut sangat2 dengan tempat gelap & CICAK!! uweekk!"

"Zety suka tengok tv sebulan sekali (ni serius tau!)"

daaaaa, tuh antara 11 perkara tentang owner okey?! jom kita ke soklan seterusnya!

11 soalan dari cik Nad Ezrin

(1) Cite kat tv yang paling korang suka tengok?
cer citer (agaknya lah..)

(2) lagu yang korang selalu dengar?
hatiku milikmu

(3) Siapa orang yang korang selalu cari time susah n senang?
My Hubby! (even not, hafizul)

(4) dalam adik beradik paling rapat dengan siapa?
Along (tapi kadang2 adik)

(5) Benda apa yang korang nak tapi sampai sekarang tak dapat lagi?
NouvoLC ! arggh!

(6) 3 ciri orang yang korang tak suka?
Hipokrit! Permainkan perasaan orang! Tak reti nak bagi penghargaan!

(7) Update blog daily. twice a week weekly or monthly ?
twice a monthly.. Malas doe! *wink2* :)

(8) Besar nanti nak jadi apa?
Seorang PEREKA SENI GRAFIK TERKENAL di Malaysia! *wink2*

(9) Laman web yang selalu bukak selain blogger, FB, Twitter, and Tumblr?
err, YouTube kowt

(10)What's in your mind NOW?
Den malas giler nak buat nie! atoto =.=

(11)Opinion about my Blog? hehe
Tabik ar kat blog Nad. Sumpah lawa & banyak cite2 klakar lorh! (macam tuan dye lar...) =.=


Nahhh , sape manusia2 11 orang yang ditag owner, korang kne wajib jawab
soklan2 berikut!
step 1 : Nyatakan 11 perkara tentang hidup korang
step 2 : Jawab 11 soklan dari owner
step 3 : pandai2 korang lar nak tag 11 orang lain pulak k!

So, ni dia 11 soklan dari owner :

1. Apa makanan yang paling korang suka ?

2. Siapa nama pasangan korang ?

3. Apa perkataan yang paling korang suka sebut ?

4. Dalam family korang, sape yang paling korang rapat ?

5.Facebook sape yang rajin korang menyinggah ?

6.Lagu ape yang paling korang suka nyanyi ?

7.Tempat mana korang suka pergi?

8. Kat mana korang pernah pegi dating?

9. Apa yang dalam fikiran korang sekarang ?

10. in one day, berapa kali korang online Facebook/Twitter

11. Apa pendapat korang tetang owner?

Sori you all yang terkena, owner dah terkena. So, memang layak la korang pula yang kena.
buat la! best tau! :) kbyebye !

22 October 2011

Pengawas plus Graduasi (!)


Ayoyo, minggu ni owner banyak betul majlis!
Hari Isnin - Majlis Jamuan Pengawas
Hari Rabu - Majlis Graduasi tingkatan 5 .
Adoy, macam ting tong kepala owner sekejap ke sana, kejap ke sini!
Sampai demam dibuatnye owner sekarang.
Jamua pengawas tempoh hari , kurang best lar. Pasalnya? laju ke benor majlis nya berlangsung.
Belum sempat nak bagi salam, dah acara penutup. Adoy!
But, owner sempat buat photoshot dengan BESTIE owner sebelum kick-out dari sekolah.
Oh dear, I love u so Much !


Soo, now story about graduation day !
Ni pun lebih kurang je. Laju betul tamat nya. Ayoyo =.=
Owner belum puas nak merasai hari2 graduasi, dah tamat dah.
But, mesti la ada bestnye coz dah 13 tahun owner tak pakai jubah garduasi.
Akhirnya merasa gak ! huihui



daaa, tu antara benda2 yang owner nak cite serba sikit. Sorry kalau blog nie tak banyak entry coz nye owner nak SPM, semakin sibuk.
klaa, jumpa di lain waktu ya!
kbyebye. Love u!

15 October 2011

Engkau Nyawaku (!)


Hye.. Ari ni owner nak cite serba sikit ape owner buat ari ni..

Hari ni, dup dap dup dap,
dah tinggal 30 hari saje lagi Sijil Pelajaran Malaysia nak berlansung.! Oh dear, sumpah debar gile..
But, SPM nanti owner ambil paper tuk 6 ari.
(Blajar dua tahun, hanya tuk exam 6 hari je? =.=")

Okey done, sekarang owner nak cite pasal lain pulak.
Oh ye, hari ni the best day owner alami. Sekali lagi, owner dapat jumpa my hubby sugar plum.
Adoy, makin hensem la dia! Owner dapat jumpa kejap je,
memandangkan cuaca tak berapa elok kat sana tuh.
Owner harap pas spm nanti, owner dapat jumpa dia lagi. Bukan boleh tahan rindu ni kat dia yang cintai.

Kbyebye.


04 October 2011

Who do you think you are (?)

Acara pembukaan je .

Owner rase makin lama owner dah makin tak dapat nak tahan sabar lar.
Sebabnye DRAMA QUEEN tu hari2 buat "drama bersiri" dia je.
Ingat dia dah bagus sangat la tuh. MUKA pun macam MR BEAN,
ada hati nak jadi DRAMA QUEEN TERHEBAT.

Dia kuat sangat nak memerli , mengutuk , menyebar cerita palsu,
kiranya semua tuh memang PEDOMAN HIDUP dia sampai mati agaknya.
Sepanjang masa dia banggakan diri sendiri dekat semua orang.
"Sape kau nak banggakan diri kau yang kuat perangai macam setan tu ?"

Sorry to say, because owner takkan cover tuk cakap pasal dia.
Sebab orang macam dia tak layak nak cakap baik2, cakap sopan. Memang tak layak.
Sekarang owner masih boleh sabar tapi kalau sabar owner hilang,
mintak la dia buka kubur sendiri siap2 ye.
Owner tak takut sebab owner ada MARUAH.

Kbyebye.


WHO DO YOU THINK YOU ARE MRS M ?!
YOU ARE LIKE THE PICTURE ABOVE !

02 October 2011

Amboi, Cik Zetty (!)

Pelik tak bila pagi2 buta owner tengok video kat bawah nie ?
|
|
|
|
\/


Pelikkan ?
Sebenarnya, tak lama lagi, student form 5 bakal ada Majlis Graduasi SMKDC yang nak berlansung bulan 10 ni. Wah, owner memang tak sabar la!

Sebab tu la owner tiba2 rajin nak tengok video tu. Baru2 ni BFF owner pernah komen tetang owner yang kalau owner tak pakai MAKEUP, owner nampak pucat sangat2.

So, sejak hari dia mengomen tu lah, owner start belajar pakai makeup. Lagipun, owner bukan suka pakai yang tebal2, simple2 sudah. Kiranya, owner bukan la nak menggedik2 pakai makeup tu, tapi just tak nak orang tengok wajah pucat 24 jam owner ni.

Okey balik pada cite mula2 tadi, owner tengok video tu just nak tengok cara pakai Makeup For Graduation. Tu cuma yang simple-mingle-triangle je, yang SETEBAL BUKU pun adew. Tapi karang jadi GEISHA la pulak. Oppsseeee..

Bila di repeat, repeat & repeat baru 60% je paham. Adoy, bukan senang la nak belajar benda yang jarang owner buat ni. Tapi demi nak menyambut Graduasi Terakhir FORM 5 ,
owner try jugak belajar sampai ! Muahaha .

Mak : Kau belajar menda laen boleh. Belajar tuk SPM terkial2 pula !

Opsss.. Belajar tuk SPM dulu. Hihi
kByeeebyee. :)

(p/s : dah setahun blog pink owner ni TERBINA ! MUAAHX my pink blog !)

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni