19 October 2010

Sepi yang ingin diubah..

Sepi, lagu yang bagaikan satu lagu dicipta untuk aku.. Ceh2.. Mksud aku lagu ni mmg btul2 mngisah hidup aku dri lbuk hati aku yg pling dalam.. Setiap kali aku dgr lagu nie aku garenti nangis.. slalu nya aku akn dgr sblum tido n maen pc.. Lagi ar glew2 aku nangis.. Hehehe... Hope aku mmpu mengubah lrik2 lgu nie n sepi hati aku pada kgembiraan..

SEPI - YUNI SHARA

Sepi hati terjadi lagi
mungkin sampai mati aku sepi
biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada dibibir
dibibir saja

aku ini yang bisa mengerti
walaupunpun yang lain mahu mengerti
namun berat beban dihidupku
biarkan saja
biar saja hanya ku yang tahu

sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

03 October 2010

antara BFF ku....



Tomoyo a.k.a Miss I-A

berkisahkan si dia nie, kwan krib aku dri kecik lg..
Aku mula kenal die dri aku mula2 pindah kat kwasn rumah aku at nilai.. Aku yg mle2 try takel die tuk jd kwn aku.. & takel aq tuh mnjdi.. hihi .. then, kteorg mula rpat dri prkenalan tuh.. Mne2 adew aku, at stu gak ade die.. Die antara yg bnyk mmhami & bg nsihat ble aku keadaan sng n ssah.. Die gak dh stu skpala dgn aku.. Smpai llaki yg kteorg ske pown org yg sme.. hehehe.. tapi , aku lebih rela kan die yg mnyukai org tuh.. Last2, dua2 xdpt org tuh.. Sombong sgt.. hehehe ..
Wlaupun skrang nie kteorg dh jrg bersama bcoz die dh brbeza skola ngan aku, tapi aku slalu mnnti kn kepulngan die blek ke nilai.. Aku harap kmi akan brsama slmanya walaupun dh bnyk rntangan dlam pershbtn kmi...
amin..
Aku syg kn diew smpai mti...



Hana a.k.a Miss Z@

Hana-chan mrupakan best fwenz aku sjak dr skola rndah ag.. Tp aku knal dia masa drjah 6.. Brmulanya kami knal time tgh zaman anime Naruto tgh hangat kat Malaysia nie..
Aku just suka dgr OST2 anime naruto sma gak ngan hobi si hana-chan nie..
Dan lepas2 tuh kami banyak tukar2 pndapat n minat kami mengenai anime2 lain.. Selalunya kami suka melukis pastu tukar lukisan antara satu sama lain.. Tu yg paling best sampai skrang aku msih smpan lagi lukisan2 yang dia kasi kat aku n aku akn smpan spjg hidup aku.. Masa form 2, kami satu kelas..
Waktu tuh lah makin banyak aku mengenali ttg dia.. Mcm2.. Dari sifat dia, kesukaan dia, hobi private dia n trmasuk crita2 rhsia dia.. Walaupun ada satu msa kami hadapi msalah prhubungan yg sgt rumit..
Tp dia ttp tolong back-up kan aku.. Swktu form 3 pown kami masih lgi satu klas.. Wktu ni pown kami hadapi lagi sekali prhubungan salah fham yg rumit.. Waktu ni bru aku sdar yg dia dh memahami sikap aku yg sebenar2 nya.. Dia sanggup asing tmpt dduk aku dgn someone yg slalu aku gduh.. Aku rsa bagaikan nak menangis bila aku baru tahu yg aku memiliki kawan yg btol2 memahami.. Dan, sampai skunk lah aku iktirafkan dia kawan yg pling rapat, memahami n pling syg! Dia la BFF aku yg sbenar2nya di dunia sampai di akhirat...


Fendy-Kun

Dia kwan aq sejak drjah 4 lgi.. Msa drjah 4, masyaAllah mmg kteorg sntiasa gduh..
Mmg sntiasa la. tp apew yg dgaduhkn pown xtau ler..
Dia mula jd my sweet friend when kami buat
rumah hantu sama2.. Mmg best sgt2.. Rumah hntu d dalam kelas..
hahaha, aq xleh lupa wktu2 tuh..
rse nk ptah blek kngan ngan diew.. Hope fendy ingt ag.. Then, dia pndh klas A..
Ble msuk skola mnengah, kami jd rapat blek blew join Maxis Cyberkids sme2..
Perghh, byk gle kngn kami just selama 5 ari jew kat kem cyberkids tu!
Stiap mse adew jew yg brlaku...
rse nak jew patah blek wktu tu.. huhuhu...
dan sampai skunk dia lah kwn lelaki yg pling d'bez...!

Saat2 kami..... RAMS

video
sepanjang bulan 8 (akhir2 bulan 8 ler), aq diminta buat satu video sempena ngan pertndingan peringkat negeri; Liga Remaja Kreatif. Tema nya 'jalur lebar untuk 1 malaysia'. Asal nya aq dah nak menyerah coz dah last2 minit.. Sape nak wat keje masa saat2 akhir. Ustaz Syukri (thanks so much! >_<) pown nak menyerah gak waktu tu tp sdgkan die yg mnta aq msuk sbb takot xdew idea yang nak dihasilkan. But, ble dipikir2 kan rugi la nnti.. Coz dh la hdiah nye lumayan, pastu bleh menyerlah kn bakat aq dan org laen yg ade.. Jd aq trima la.. Pda asalnya aq just nak amik fendi n mimi sbgai ahli dlm group nie.. Tp dssbkan slh sangka ngan Ida, trpaksa gak aq amik die..hehe.. Mse first day, fuyoo.. Mmg btol idea xtimbol2.. aduh.. nk demam mse nk pikirkn.. Mse tgh sembang2, Ustaz dgn gurauan nya tu buat kan kami dpt idea.. Dia just ckp "ape kata buat jew org asli pakai cawat jual madu".. Adoy, bunyi mmg la mcm plik pada asalnya tp bila dipikir2 kan blek tu idea yang bagus jgak..
Jd trhasil lah crita pakai ni..
Mse spnjng 2 mnggu pngmbran, mmg pning.. dah la ngan puasa nya..
mngucap2 jew la lbih pnat pnye pasal.. hehehehe..
tapi spnjang pgmbran nie la yang buat aq bnyk dapat kngan ngan org2 bru..
hope satu ari nnti trcapai la impian kami nak target mng top3.. amin......


nie antara gambr yang kami smpat amik..

brdiri dari kanan: fendy, zarriq, hafiz, hanani, zetty, syida, mimi
duduk dari kanan: fiqry, amirul

nie lak antara tempat yang kami amik untuk jadikan tmpat lakonan. tapi smpat amik satu tmpat nie jew..

Blew dah abis pngmbaran, bru kami teringat, kenapa sepnjg pngmbran kami x tgkp bnyk gmbr ek?
: p

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni