30 December 2010

-Promote Laskar Cinta!

Laskar Cinta
Karya : Zetty Najwa


Ini tentang seorang gadis yang bernama Cinta .. Cinta suka sangat akan coklat .. Dimana dia pergi pasti akan ada berbagai jenis perisa coklat di genggaman tangannya dan di dalam beg sandangnya .. Tapi yang peliknya, berat badan Cinta tak pernah naik .. Itulah yang mengagumkan semua orang ..


Hakikat yang sebenarnya, Cinta gemar makan makanan manis itu kerana dia seorang yang sangat sepi .. Hanya coklat yang mampu menenangkan hidupnya dari mengalami stress atau sedih .. Cinta tidak mempunyai rakan kerana ramai yang cemburu akan kecantikannya ..Cinta mempunyai rupa yang cantik, berkulit gebu dan putih ..


Suatu hari ketika Cinta sedang menikmati angin petang di Taman Bunga Mawar, datang seorang lelaki duduk di sebelahnya .. Cinta berasa pelik akan kedatangan lelaki tersebut ..

*Sambungan di Laskar Cinta! page*

28 December 2010

Cerita Cuti Sekolah (!)

Akhirnya cuti sekolah selama sebulan lebih akan berakhir. Tu pown bermksud 2010 akan bakal berakhir dan selamt datang 2011. Tapi kalau diikotkan aku msih xpercaya aku akn menjadi calon SPM 2011. Oh tidak!


Aku ingat lagi masa kecik2 dlu aku selalu ckap kat kwn2, "Ala, kita nie lambat lagi nak mengadap periksa SPM. Tingkatan 5 pun jauh lagi. Kita baru 5 tahun kan.."
Skrang...
"Ahhhh, habak mai brapa bulan lg kita nk periksa SPM???"


Terkjutnya bile aku sendri yg ckap gtuh kat kwn2 aku. Hmmm, rse xmau dlu msuk ting 5. Tapi msa tuh xbleh ubah dah. Ttg msa yang aku boleh buat cumalah menghargainya dan....
tengok jew lar.

Cerita tentang cuti sekolah aku yang terakhir. Tempat percutian aku pada thun ini ialah
Hospital Columbia di Seremban. hehehe.


Time2 aku cuti akhir ni la aku jatuh sakit. Pada asal nye xdew la serius sangat sakitnya. Tapi bak kta pepatah lama2 jadi bukit. Makin serius plak penyakitnya. Mta aku bengkak & merah. Sakitnya sampai naik ke kepala. Hanya tuhan yang tahu betapa sakitnya.


Pada malam selasa, aku dimasuk kan ke wad emergency. Pgi besoknya tu aku disahkan oleh dokterku yang aku dijangkiti kuman dalam mata. Kta dokter nasib baik aku cepat pergi rawat, kalu x mta kiri aku akan rosak.
Masya-Allah....

Hampir 5 hari juga aku "rehat" kat kat hospital itu. Xsilap aku no wad aku 85A.


2hari aku keluar hospital, adik aku plak yang kena. Dia pula 4 hari kena stay kat hosp tu. 2hari adikku keluar hosp, abang aku plak yang kena. Nasib baik abangku dah abis paper SPM. Memang bawa berjangkit betul la aku nie.
Hehehehe......


16 November 2010

-Kami yang Selalu Bergurau Senda-

Sejak aq dh abis priksa nie, aq rajin jew kluar ngan kwn2 aq.. Tapi kali nie berbeza ckit coz kwn2 aku yang kali nie plak ada yg perbezaan umur.. Dulu aq xbrapa rpat ngan dieowg nie.. ye ar , mnew skrang nie nak jmpew budak2 yang nak kwan dgn budak2 yang berbeza umur... Semuanya nak yang sebaya.. Bagi aku, ada bagusnya kalo kita ada kawan yang lain.. kalo yang tua ckit bleh dpt bnyk pndapat, kalo yang muda ckit bleh kita tgur2 kalo mereka ada kesilapan..


Kawan aq yang kali nie dripada form 3.. kawan ngan dieorg best sgt ..
selalunya sminggu skali, kiteorg akn pegi tman awm yg bru bukak dekat ngan kwsn yang aq dduk nie..
kadang2 kiteorg g mkn dkt restoran .. kiranya cam biase dak2 buat ..

Suatu hari tu, aq adew la gduh sbb slah pham ngan kwan sebayaku.. Tapi disebabkan nasihat mereka, aq dpt berbaek ngan kwn baekku ini ..

Sbnrya xsalah kalo kita ada kwn yang berlainan umur .. Lagi bagus ada lah ..

Disebabkan kiteorg sntiasa kuat bergurau, kiteorg dgelarkan kami yang selalu bergurau senda..

kalau gaduh , jangan lama2 ..
kalau sayang , lebih ckit ..
kalau benci , buangkan ..
kalau nak kutuk , biar depan2 ..(hehe)


- Pic kteorg dkat KFC .. Lpas jamuan pengawas 2010
- Antara pic2 kteorg :)
~walaupun kita selalu akan menghadapi masalah, tapi semoga pershabatan akan kekal selamanya ..~

19 October 2010

Sepi yang ingin diubah..

Sepi, lagu yang bagaikan satu lagu dicipta untuk aku.. Ceh2.. Mksud aku lagu ni mmg btul2 mngisah hidup aku dri lbuk hati aku yg pling dalam.. Setiap kali aku dgr lagu nie aku garenti nangis.. slalu nya aku akn dgr sblum tido n maen pc.. Lagi ar glew2 aku nangis.. Hehehe... Hope aku mmpu mengubah lrik2 lgu nie n sepi hati aku pada kgembiraan..

SEPI - YUNI SHARA

Sepi hati terjadi lagi
mungkin sampai mati aku sepi
biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada dibibir
dibibir saja

aku ini yang bisa mengerti
walaupunpun yang lain mahu mengerti
namun berat beban dihidupku
biarkan saja
biar saja hanya ku yang tahu

sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

03 October 2010

antara BFF ku....



Tomoyo a.k.a Miss I-A

berkisahkan si dia nie, kwan krib aku dri kecik lg..
Aku mula kenal die dri aku mula2 pindah kat kwasn rumah aku at nilai.. Aku yg mle2 try takel die tuk jd kwn aku.. & takel aq tuh mnjdi.. hihi .. then, kteorg mula rpat dri prkenalan tuh.. Mne2 adew aku, at stu gak ade die.. Die antara yg bnyk mmhami & bg nsihat ble aku keadaan sng n ssah.. Die gak dh stu skpala dgn aku.. Smpai llaki yg kteorg ske pown org yg sme.. hehehe.. tapi , aku lebih rela kan die yg mnyukai org tuh.. Last2, dua2 xdpt org tuh.. Sombong sgt.. hehehe ..
Wlaupun skrang nie kteorg dh jrg bersama bcoz die dh brbeza skola ngan aku, tapi aku slalu mnnti kn kepulngan die blek ke nilai.. Aku harap kmi akan brsama slmanya walaupun dh bnyk rntangan dlam pershbtn kmi...
amin..
Aku syg kn diew smpai mti...



Hana a.k.a Miss Z@

Hana-chan mrupakan best fwenz aku sjak dr skola rndah ag.. Tp aku knal dia masa drjah 6.. Brmulanya kami knal time tgh zaman anime Naruto tgh hangat kat Malaysia nie..
Aku just suka dgr OST2 anime naruto sma gak ngan hobi si hana-chan nie..
Dan lepas2 tuh kami banyak tukar2 pndapat n minat kami mengenai anime2 lain.. Selalunya kami suka melukis pastu tukar lukisan antara satu sama lain.. Tu yg paling best sampai skrang aku msih smpan lagi lukisan2 yang dia kasi kat aku n aku akn smpan spjg hidup aku.. Masa form 2, kami satu kelas..
Waktu tuh lah makin banyak aku mengenali ttg dia.. Mcm2.. Dari sifat dia, kesukaan dia, hobi private dia n trmasuk crita2 rhsia dia.. Walaupun ada satu msa kami hadapi msalah prhubungan yg sgt rumit..
Tp dia ttp tolong back-up kan aku.. Swktu form 3 pown kami masih lgi satu klas.. Wktu ni pown kami hadapi lagi sekali prhubungan salah fham yg rumit.. Waktu ni bru aku sdar yg dia dh memahami sikap aku yg sebenar2 nya.. Dia sanggup asing tmpt dduk aku dgn someone yg slalu aku gduh.. Aku rsa bagaikan nak menangis bila aku baru tahu yg aku memiliki kawan yg btol2 memahami.. Dan, sampai skunk lah aku iktirafkan dia kawan yg pling rapat, memahami n pling syg! Dia la BFF aku yg sbenar2nya di dunia sampai di akhirat...


Fendy-Kun

Dia kwan aq sejak drjah 4 lgi.. Msa drjah 4, masyaAllah mmg kteorg sntiasa gduh..
Mmg sntiasa la. tp apew yg dgaduhkn pown xtau ler..
Dia mula jd my sweet friend when kami buat
rumah hantu sama2.. Mmg best sgt2.. Rumah hntu d dalam kelas..
hahaha, aq xleh lupa wktu2 tuh..
rse nk ptah blek kngan ngan diew.. Hope fendy ingt ag.. Then, dia pndh klas A..
Ble msuk skola mnengah, kami jd rapat blek blew join Maxis Cyberkids sme2..
Perghh, byk gle kngn kami just selama 5 ari jew kat kem cyberkids tu!
Stiap mse adew jew yg brlaku...
rse nak jew patah blek wktu tu.. huhuhu...
dan sampai skunk dia lah kwn lelaki yg pling d'bez...!

Saat2 kami..... RAMS

video
sepanjang bulan 8 (akhir2 bulan 8 ler), aq diminta buat satu video sempena ngan pertndingan peringkat negeri; Liga Remaja Kreatif. Tema nya 'jalur lebar untuk 1 malaysia'. Asal nya aq dah nak menyerah coz dah last2 minit.. Sape nak wat keje masa saat2 akhir. Ustaz Syukri (thanks so much! >_<) pown nak menyerah gak waktu tu tp sdgkan die yg mnta aq msuk sbb takot xdew idea yang nak dihasilkan. But, ble dipikir2 kan rugi la nnti.. Coz dh la hdiah nye lumayan, pastu bleh menyerlah kn bakat aq dan org laen yg ade.. Jd aq trima la.. Pda asalnya aq just nak amik fendi n mimi sbgai ahli dlm group nie.. Tp dssbkan slh sangka ngan Ida, trpaksa gak aq amik die..hehe.. Mse first day, fuyoo.. Mmg btol idea xtimbol2.. aduh.. nk demam mse nk pikirkn.. Mse tgh sembang2, Ustaz dgn gurauan nya tu buat kan kami dpt idea.. Dia just ckp "ape kata buat jew org asli pakai cawat jual madu".. Adoy, bunyi mmg la mcm plik pada asalnya tp bila dipikir2 kan blek tu idea yang bagus jgak..
Jd trhasil lah crita pakai ni..
Mse spnjng 2 mnggu pngmbran, mmg pning.. dah la ngan puasa nya..
mngucap2 jew la lbih pnat pnye pasal.. hehehehe..
tapi spnjang pgmbran nie la yang buat aq bnyk dapat kngan ngan org2 bru..
hope satu ari nnti trcapai la impian kami nak target mng top3.. amin......


nie antara gambr yang kami smpat amik..

brdiri dari kanan: fendy, zarriq, hafiz, hanani, zetty, syida, mimi
duduk dari kanan: fiqry, amirul

nie lak antara tempat yang kami amik untuk jadikan tmpat lakonan. tapi smpat amik satu tmpat nie jew..

Blew dah abis pngmbaran, bru kami teringat, kenapa sepnjg pngmbran kami x tgkp bnyk gmbr ek?
: p

30 September 2010

Menanti seseorang yang akan memahami!

Erghh, susah nya bila ada kwn yg tak memahami perasaan aq.. Diaorg selalu fikir yang diaorg betul ajew..
Kdg2 aq dah naek menyampah.. Tapi balik2 diaorg juga aq kwn.. hohoho..
Emm, sbnr nya dah lama aq nak cari kawan n someone yang dapat memahami aq..
Sebab selalunya aq kne ikut perasaan diaorg.. Adoy2..
Dah la tak kenang budi..
Rasa cpt2 ar habis skola..
Aq nak keluar dari kepompong yang menyeksakan ni!..

29 September 2010

ini blogku..

Wah..finally aq da ada blog sendiri..huhu
Aq harap lepas ni aq bole wat posting banyak-banyak
sebab aq dah kekeringan idea n tak de bahan nak di posting (thats why aq tak posting pape)..
so kite jumpa di lain masa..byebye

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni