31 December 2011

Tahun baru yang BARU buatku !

*Zetty najwa & Amirul asraf dah setahun! Yeppiiiii*

Hola semua ! Haiyaaa, lagi sehari je kan 2011 nak berganti dengan 2012?
Cepat nye masa berlalu. ngee~ Rasa macam baru menanti debaran SPM, rupenye dah selesai dah..

"Tahun baru yang BARU buatku!"
kali ni melon buat tajuk gitu sebab nye tahun baru ni lar najwa dah masuk dunia baru tanpa sekolah lagi dah.. Najwa kene mengharap pula hidup tuk dunia baru nih.
Haish..

Hari ni dah setahun najwa dengan dia. 30 Disember 2010 ------> 31 Disember 2011
Setahun la tuh kan? hahaha ! seronok nye!
Kami tak sambut pun, coz ada masalah ekonomi sikit.
So, kami sambut masa cuti raya cina nanti. Weeeeee~
hehehehe
Sayang & Cinta awak, amirul, sangat99 sampai syurga !!!

K lar, najwa akan buat entry baru selepas 3 bulan okey? Insya-Allah panjang umur najwa coret kisah lagi okey?
sayang korang semua !
k boooooiiiiiii ! assalamualaikum!

16 December 2011

15 Disember - We are PERFECT TWO ♥

:face71: hehehehe.... sampai sekarang Melon tak boleh berhenti senyum langsung..
Semalam, najwa pergi date dengan hubby dekat mid-valley.
For the first time, nie la first date dalam hidup najwa lorh! Biasa lah najwa bukan jenis senang nak diberi kebenaran keluar jauh2 macam tuh.
But, terus tiba2 mama & papa najwa bagi kebenaran & along la yang temankan najwa jumpa hubby najwa.
Hihi, najwa sayang sangat kat family najwa sangat2!:face19:
(sebelum ni najwa susah nak dapat kebenaran lorh)

Pada asalnya rancang nak jumpa sabtu ni. Tapi, dia pula ada hal.
Najwa tak kira, najwa tetap nak pegi date dengan dia. So, kiteorang ubah tarikh semalam.
15 Disember.:face42:

Debaran najwa nak jumpa dia semalam dah macam nak kena nikah pula. Macam tak biasa jumpa, padahal dah 3 kali jumpa.:face15: Sampai2 terus dia ajak pegi tengok wayang. Najwa join je lar. Pilih punye pilih, last2 kiteorang tengok cite Mission Imposible. Sementara tunggu cite tu start, dia bawak najwa tengok kedai jual haiwan. Atoto, comel giler kucing & arnab kat situ.
Sampai aje kat tempat cicak, teros najwa nak .......:face63: errr...

Lepas habis terus habis tengok wayang, teros pegi makan kat McD. Yang paling best najwa buli dia dengan paksa dia habiskan kentang McD najwa. hihihi (Kesian bie cyg:face56:)

Lepas tuh, lama gak kiteorang jalan2 kat dalam mid tuh. Macam2 kedai najwa ajak dia masuk.
Yang best nye, dia nak tolong najwa ambil teddy bear (alaa, mainan yang tangkap2 hadiah tu la). Tapi rasa mendalah tu main tipu lar. :face61: Malas nak bagi tau sebab ape.

Tak lama lepas tuh dia buat keputusan nak beli cicin. Wah, cicin tuh still kat jari najwa & tak nak buka2. ngee~:face26:


Nahh, cincin kami yang serupa! :face38:

Lepas tuh, najwa terus ajak dia tangkap gambar. Banyak juga lah gambar kami snap bersama. :face69:



Ni plak antara gambar kami. Tak boley tunjuk banyak2 la. Rahsia. Ngee~:face57:

Lepas tuh kami terus jalan kat kawasan bulatan dalam mid tuh, memerhati orang2 dok sebok dengan persiapan krismas. Sambil2 tuh macam yang najwa gurau2 kat dia.
Sungguh, semalam memang hari yang amat gembira buat najwa. Dia banyak bagi najwa ketawa & seronok. Sebab tu, najwa dah makin berani nak pegi PLKN.

Syg, satu ari nanti, kita kluar lagi okey. Saya nak kita sama2 gembira lagi.
Walau macam mana pun saya cintakan awak sampai syurga! :face17:

*menanti lagi 15 hari kami setahun*

13 December 2011

Nurul Hannani Razali :)


Jeng, jeng, jeng ! Haaa, ni la dia adeq angkat Melon yang paling tersayang!
Nama dia NURUL HANNANI RAZALI. Dah nak hampir 2 tahun dia jadi adeq angkat najwa.
Lama kan? Dia lah adeq angkat yang paling setia dengan najwa.

Sempena dengan hari ni, 13 Disember, hari jadi dia yang ke-14.
Tahun depan dia dah form 3. Hurm..Lepas ni najwa dah tak dapat nak tengok2 dia dekat sekolah. Selalunya dekat sekolah, dia la yang paling manja dengan najwa.
Sampaikan kawan2 & cikgu2 dah sangka kiteorang adik-beradik betul2.
Muka pun dah hampir serupa. :)

"Happy Bufday to You, adeq sayang !"

Najwa ingat masa hari orientasi tingkatan 1 tahun lepas dia datang berlari dekat najwa & terus cakap "Kakak wawa, jadilah kakak angkat nani ek? please..."
Najwa tergelak tengok muka comel dia & kata2 dia masa tuh.
Kali pertama ada budak junior cakap macam tu kat najwa. Terus aje najwa terima.

Dia selalu setia dengan najwa. Apa2 masalah mesti dia luahkan,
baik susah dia mesti cerita dekat najwa. Sebab tu najwa sentiasa anggap dia macam adek sebenar. Dia tak pernah berkira apa2 benda pun dengan najwa.

Sampai sekarang, najwa harap dia takkan cari "pengganti" najwa.
Sebab sampai bila2, tempat dia sebagai seorang adek buat najwa takkan ada pengganti.

I always love you, dear sis. Forever, you never "die" in my heart. :)

11 December 2011

Penakut !


urm, ari ni mood najwa kurang baik lar. Bukan mood jahat tapi mood boring.
Masuk hari ni dah 2 minggu najwa habis SPM. Lagi 2 minggu nak prepare ke PLKN.
So, sepanjang nak tunggu waktu tu lar najwa bosan sangat.
Nak hang out tak ada member, tentang kawan2 sampai skrang pun tak tau cerita.
Terpaksa lar najwa terperap dalam rumah. hurm..

Tadi, tengah2 boring najwa teringat satu kawan dekat Facebook yang dapat PLKN. Dan, member baik dia pun dapat PLKN gak, kebetulan besar kawannya tu sama PLKN dengan najwa.
Najwa pun try la cari balik GIRL tu. Najwa pelik sangat bila tak jumpa FB dia.
Bila cari punya cari, akhirnya jumpa jugak.
But, dye da remove najwa dari FB dia. WHAT ?! Sumpah , najwa pelik sangat2!
Apa salah najwa ye? Najwa pun tak kenal dia & dia pun tak kenal najwa.
Tapi, kenapa dia nak remove2 najwa pula?
Maybe, sebab dia satu sekolah dengan my hubby & ada something yang najwa tak tahu.
Hurmm, entahlah. (kesah pula aku. week.)

/\
|
|
Sejak menjak ni, lagu ni dah jadi kegemaran najwa.
Bila najwa boring, mesti lagi ni najwa nak dengar sangat. Hope lagu ni tak da bawak apa2 makna.
Yelar, lirik dia buat seram najwa tau!

Kbooiiiii! Muah!

10 December 2011

Cinta Tiga Suku? Kalau Ada Jodoh...

:65:Cinta Tiga Suka:66: :65:Kalau Ada Jodoh:66:

Ding Dong:face42: Cik Melon nak coret kisah lagi ni!
Kenapa dengan dua muka buku atas ni ? urmm:face26: sebab najwa nak cerita pasal buku yang najwa dah baca ni. ngee:face17:

Jap ! Najwa baru perasan buku ni ada persamaan.
Dua2 cover ni ada gambar jenis motor yang sama lar! hehehe:face15:

Okey, yang first CINTA TIGA SEGI. Novel ni boleh tahan gak cerita dia.
Kisahkan gadis si comel tapi brutal, Nurul Iman, atau lebih dikenali
" IMAN BRUTAL YANG COMEL!"
daaa, tu yang dia gelar diri sendiri sepanjang najwa baca novel ni:face4:

Walaupun cerita ni kurang sikit klimaks yang gempak2, tapi yang buat najwa tertariknya watak heroin yang tackel watak hero.
HAHA! teringat waktu najwa sendiri yang tackel my hubby mase first time jumpa!
Malu ooo nak minta no telefon dia!:face56:

Balik pada cerita, novel ini kisah antara Minah Sewel, Nurul Iman dengan Mamat Tiga Suku, Arie. Rasanya najwa tak perlu cite panjang2 sebab mesti semua dah baca, bukan?
Kalau nak suruh najwa review kan cerita dia, lebih elok janganlah. Mungkin ada yang terasa atau terisnggung pula kalau najwa sendiri komen.
By the way, Novel ni tetap best okey! :face57:

Okey, novel kedua tu plak. Haaaaa, Novelis yang amat najwa kagumi & minat sesangat-sangat!:face50: KALAU ADA JODOH -Mimie Afinie

Sanggup tak tido sampai pukul 3 pagi sebab nak habis kan novel ni. Cerita dah la banyak gempak, sampai najwa sendiri dah naik gempak tak cukup tido. atoto:face69:

Tiada sesiapa mahu sengsara. Tiada jua yang inginkan derita. Namun takdir Tuhan tiada siapa yang mampu menepis? Marini terpaksa mengharungi sebuah kehidupan yang berdepan dengan onak dan duri hinggalah dia menumpang di rumah kakaknya. Di sanalah perjalanan hidupnya mula berubah. Tiba-tiba sahaja dia bertemu dengan Pyan, lelaki yang punyai personaliti yang jauh beza daripada apa yang ada dalam kotak fikirannya. Pun begitu, Faris tidak pernah melupakannya. Kesilapan yang pernah dilakukannya mahu dipulihkan semula.

urm , walaupun dah selesai baca tapi najwa still tetap baca berulang2 kali:face34:. Serius, karya MIMIE AFINIE tetap jadi pilihan najwa & tak ada karya lagi best dari dia bagi najwa:face20:!

Klar, najwa nak pegi cari novel baru tu baca2. Yelar, ingat cuti dah habis sekolah ni best ape ? Boring sangat2 tau !
Kboiiiii, lep u :face56: !

09 December 2011

TIPS : nak tarik perhatian blogger untuk follow blog kita


ding-dong ! ayoyo, semalam najwa tak sempat nak posting apa-apa pun sebabnya line internet tak ada pastu najwa ada masalah peribadi sikit.

Hari ni najwa nak bagi serba sikit tips nak tarik minat blogger lain untuk follow blog kita. Sebenarnya tak susah pun & tips yang najwa kasik ni daripada apa yang najwa kaji sendiri okey? Najwa tak ada nak kredit2 kan sape2 pun.

Yang Pertama !

♥ Perlukah korang nak saratkan blog korang dengan macam2 widget ?
Adoy, tak perlulah dear. Setakat 1-3 widget yang nampak cantik sudah. Jangan bubuh widget macam salji 5-10 warna sekali gus. Ni kalau selagi nampak widget yang korang suka, selagi tuh korang saratkan kat blog.
Lebih elok kurangkan widget. Itu dapat bantu kita nak tarik minat follower & kurangkan lagi berat blog kita.
Kan cantik & kemas kalau kita guna yang simple pada blog kita ?

YANG KEDUA !

♥Haaa, ni yang paling najwa tak berminat bila blog korang sarat bubuh macam2 gambar!
Adoy, selagi ramai ahli keluarga korang lah, kawan2 korang lah, siapa2 lah, slagi tuh korang nak tambat kan blog.
Bila orang nak datang ke blog korang, tersemput2 nak scroll sampai bawah blog korang disebabkan gambar2 yang bederet2 korang bubuh. Sebenarnya, tak perlu nak saratkan blog dengan gambar aje. Setakat gambar sendiri sudah. Kalau nak bubuh gak, tak salah tapi cuba try cari mana2 widget yang boleh buat gambar2 tuh sebagai slide show.
Baru lah lega hati pengunjung nak tengok & follow korang.
Nie kalau selagi kosong ruang blog korang, yang atas, tepi, sampai bawah semunya gambar geng2 korang. adoy!

YANG KETIGA !

♥Guna lah bahasa yang sesuai dibaca oleh semua orang. Jangan guna ayat pelik2 sebagai contoh ayat ni...

" Saia cyunk awok aww. Yom ollow blog titew aww. ayie2 blog titew post omey2 aww. t titew ollow awok alek. MuAhx!"

Grrr, nak termuntah baca macam tu! Korang ingat semua manusia nak baca ke post/entry yang macam tuh? buat termuntah & mimpi ngeri ada lar! Kalau boleh, guna yang semua orang boleh baca. Ayat skema pun tak jadi masalah. Sebab tuh boleh tarik minat orang nak follow blog korang okey?

YANG KEEMPAT !

♥Kita sebagai manusia ada adat. Jangan lah korang nak guna ayat2 lucah & kasar dalam blog korang. Nak maki2 orang pun berpada2lah. Blog kita ni satu dunia datang melawat, tak malu ke korang cakap benda2 tak sopan macam tuh?
Buat blog sebagai satu hiburan, bukan satu MAKI2AN, okey ?


YANG KELIMA !

♥ Kalau korang nak orang follow blog korang, jangan lah buang atau letak follow button macam tempat atau pergi buangkan! Kan dah susah orang nak cari2 dulu button follow blog korang, kena perhatikan betul2. Ada sesetengah blog najwa jumpa, paksa kita follow dia, tapi button follow entah letak kat mana.
Jangan nak menyusahkan pengunjung lain kali!
YANG KEENAM !

Lastly, korang gunalah background yang tak menyakitkan mata. Cari warna2 atau gambar2 yang cantik, kemas & enak dipandang. Ni pun faktor yang penting untuk orang follow blog korang. Bila tak sakit mata, comel & kemas je blog korang, pasti ada yang tertarik akan blog korang punye.

Tadaa, najwa dah bagi serba sikit tips kan ? So, ikut korang lar nak ikut tips ni atau tidak sebab ni cuma apa yang najwa kaji sepanjang setahun lebih najwa mengikuti bidang blog ni(ceh! podah!) hehe..

Korang nak tak cara orang senang nak follow back korang ?
Baca ni okey ?

Semoga apa yang najwa kasik ni, korang renung2kan lah & jadikan blog korang yang paling cantik berbanding blog najwa ni okey ?

Kbyee. Salam sayang buat yang baca entry ni ♥ !

07 December 2011

Bila bahasa kita sekarang DISALAH ERTIKAN.. Jeng3 !


Yo! cik Melon nak cerita lagi.. Entry 2 untuk hari ni.. Selalu nya kalo najwa buat entry lagi, maksudnya, yes! najwa dah jumpa benda menarik yang berlaku..

Kalian mesti biasa kan guna bahasa kita sekarang kalau dekat mesej ke, post Facebook ke, kadang2 dari kata2 kan ? Ayat2 contoh macam skrang, titew, andy, maen, moley or something like that.

Tadaaaa, najwa jumpa satu ayat ni yang menyebabkan FACEBOOK dah salah paham.
Tau maksud korang kan atau singkatan dalam sms KORG ? Naaaaa, najwa terjumpa bendalah ni kat dalam facebook.

|
|
|
\/

Actually, kawan2 FB najwa nak maksudkan dalam status diaorang KORANG (kau orang) tapi disebabkan diaorang suka buat shortform & pergi tulis KORG, so FB tu secara automatik jadikan status tuh tulis tentang KORG . KORG tu sebenarnya nama produk alat muzik (sorry kalau salah).

So, senang cerita sama2 lah kita martabatkan bahasa kita dekat Facebook or mana2 laman sosial agar diaorang tak salah faham dengan bahasa kita...

kBubye!
P/s : - najwa pun kadang2 guna bahasa tu gak coz lagi cepat nak paham :P
- kawan2 yang punya status tu, maaf ye ! saja nak cari bahan :)

Sekiranya ada salah dan silap ! :)


/\
|
|
|

Hola! Sekali lagi cik Melon coret kisah. Urm, kenapa gambar atas ni?
Saja je nak tunjuk.. :P

"en DunguBoy: yup, 3 bulan kat PLKN memang akan berhabuk teruk blog den nih. :)"

Sebenarnya, najwa nak cite pasal laen. Sejak menjak najwa dah habis sekolah ni,
najwa dah rasa semakin jauh dari semua kawan2 najwa. Lagipun, kawan2 najwa kan majoritinya lower form. But, najwa tak pernah kisah pun pasal umur,
asalkan kita semua tetap sama darjat. Tak ada yang dilahirkan berbeza.

Back to the story, najwa rasa diaorang mungkin semakin sibuk, najwa pun sibuk dengan macam2 hal. So, bagi najwa, one day, diaorang tetap akan lupa najwa dalam hari2 diaorang.
But, tidak pada najwa sebab najwa tak pernah dapat kawan2 sebaik diaorang & najwa akan ingat diaorang sampai mati. Tu lar kawan dunia & akhirat najwa.

"Tak apa kawan, semua orang akan berubah perasaan & fikiran... saya takkan paksa kalian untuk mengingati saya selalu..."

So, sape yang mengenali najwa dalam hidup korang,
terutama family najwa, Hubby, Bestie Forever, kawan2, Adeq2 angkat...urmm..family angkat.. & sape2 je lar..
Najwa nak mohon beribu2 kemaafan kalau najwa ada buat silap pada korang ok?
Ye lar kan, ajal maut ditangan tuhan. Kita tak tahu apa nasib kita selepas2 ni. Apatah lagi sewaktu Najwa dekat PLKN nanti.

Bagi najwa, da tak de sape yang buat silap dalam hidup najwa dah
(tapi tetap ada 2 manusia yang najwa takkan maafkan dia sampai mati . fullstop!)

Najwa nak berhenti sampai sini dulu ye. Kbooiiiii ! :D

06 December 2011

PLKN ku terletak di PORT DICKSON ?!


Yo! Miss Watermelon coret kisah lagi! hihi.. Haish, sekarang baru pukul 12.14 pagi.
dan, najwa masih belum boleh nak tido! hurm..Benci nya..

Najwa memang penat tapi mata lansung tak mengantuk. Dah cuba2, tetap tak boleh. Huhu.
Sadis betul lorh.

Ha... Najwa nak cerita kat kalian yang najwa dah pun dapat tempat PLKN najwa yang nak berlansung 2hb Januari 2012.


Jeng, jeng! Nie serba sikit slip najwa punya PLKN! Sorry, IC cek tak boley tunjuk naaa...
ngee~

hurm, actually najwa belum ready nak pergi tapi bedebar menanti apa yang bakal berlaku kat sana nanti! Wahaha, mudah-mudahan segala2nya yang baik berlaku.
Yang buruk? Amit2 dijauhkan!

By the way, najwa konfem rindu sama semua.. Family najwa, My Hubby Mirul, kawan2
and awak! hehe.

Yeah, najwa dah start mengantuk nih. Najwa masuk tidur dulu ya, nak mimpikan si buah hati Najwa tuh! ngee~ Rindu gile lorh kat dia! (tak sabar nak tunggu pegi date! weeeee~)

Kbyee Sweet Readers!

05 December 2011

Blog baru lagi ! ngee~


Haish, dah nak dekat tahun baru ni, so blog pun kena la baru maaaa.. huihui..
Penat lorh nak menyiapkannya. Walaupun ada tersilap sikit yang menyebabkan nampak kecacatan kat blog najwa ni tapi takpe, ada yang lagi banyak buat najwa berpuas hati!

Kenapa tema kali nie WATERMELON ? hurmmm...
Sebabnya.. entahlah.. najwa pun tak tau nak cakap apa sebabnya tiba2 aje tebenak kat dalam otak nie nak buat WATERMELON..

Mungkin tuh satu2nya buah kesukaan najwa kot, sebab tu ia jadi tema blog najwa.
Najwa suka sangat dengan tembikai coz ia manis n sedap! kalau najwa pegi mane restoran,
konfem najwa akan order jus Tembikai. ngee~

klar, najwa nak rest dulu. Saket kepala ni nak mengadap komputer seharian. huhu.

Kbyeee.!

28 November 2011

SPM ? pergh (!)


hui, hui ! waah, dah 3 minggu spm berlangsung. Memang tak dinafikan,
spm bukan nya senang. Tapi susah kalau kita tak study btol2 maaaa.

hehehe..

So, owner tinggal sehari je. Khamis ni last, paper perdagangan n seni II.

That's why blog ni macam tak beroperasi sikit. =p

Kbyebye..!

02 November 2011

Pasanganku romantik (!)


Atoto =.= once again, owner kena TAG lagi! but, kali nie laen punye contest.
PASANGANKU ROMANTIK !
About it ? Baca lar sendiri okey ?
|
|
|
\/

SYARAT :
  1. Follow Blog Michan And Afiq Md Ali.
  2. Semua Jantina Dibenarkan.
  3. Wajib Ade Pasangan !
  4. Buat Post Dan Letakkan Banner contest sekali
  5. Ceritakan Saat Romantik Anda Bersama Pasangan Anda. - Rekaan Dibenarkan
  6. Sertakan Gamba anda Bersama Pasangan. - edit digalakkan.
  7. Letak Link Pada Comment box Post ni and Pada Shout Box.
  8. Wajib Tag Pasangan anda - difacebook or blog die /dua2 pon boleh.
  9. Tag rakan anda minimum 3 orang dan pastikan dieorang tahu pasal contest - harus.
  10. 30 October 2011 Sehingga 30 November 2011
Hadiah:

1st place : -Top Up RM 10 -Edit Full Blog and Free Wallpaper Desktop By Afiq Md Ali
2nd place : -Top Up RM 5 -Edit Full Blog By Michan
3rd Place : -Top Up RM 3 -Free Cute Cursor By Afiq Md Ali 1 Pemenang
Saguhati : - Free Header By Michan

dah baca?

Okey, now kene lar story :) First time owner bertemu dengan Mirul Asraf time darjah 5. Atoto, banyak comel maaa dye! Tapi, biasa lar budak2, maybe owner bukan orang dia nak pandang. Owner je pandang dia tpi dia tak pon. But, takpe lar. Budak2 lagi kan. :)

Then, pada 4hb November 2010 hari jodoh kami! Oh dear, memang lain gile dia sekarang. Tinggi + hensem! Owner memang jatuh hati kat dia time tuh. But, risau lar gak kot dia dah berpunya. So, owner diam2 je lar. Malam tu, owner keluar pegi Cybercafe dengan sepupu dan dia dekat Rawang. (actually, Mirul Asraf bestfriend sepupu owner!) So, waktu nak balik owner takde kredit nak call Papa owner tuk datang ambil. Tiba2, dia offer handfon dia kat owner. Owner terima je lar. Habis je call, macam2 yang kami sembang2! Best sgt waktu tu!

Lepas tu, kami rajin la juga contact2..

Pada 31 Disember 2010 is the best day ever! Owner dah yakin malam tu owner nak cakap "Saya suka awak!" dekat dia. But, malu lah if perempuan yang cakap dulu.. Atoto :) Owner nak gak luah kan awal2 sebabnya owner nak makin pening dengan lelaki2 yang nak kenal dengan owner. Kalau boleh, owner nak jadi gelaran "Kekasih Amirul Asraf". Memang berharap sangat waktu tu. Tapi, kalau dah jodoh, menjadi jugak. Dia yang cakap dulu. Tapi cara dia lain daripada yang lain..


1 - Awak nakal 2 - Awak menyusahkan saya 3 - Awak comel 4 - Awak kawan saya & saya harap awak tak lebih dari tu 5 - Saya suka awak 6 - Saya cinta awak 7 - Saya seronok kawan dengan awak 8 - Awak baik 9 - Awak seorang yang ikhlas 10 - Awak sahabat saya 11 - Awak , jom KAPEL nak ? 12 - Saya sayang awak 13 - Awak musuh saya 14 - Awak kawan saya

3, 5, 6 - 12 & 15 .. tu no yang dia hantar kat owner!
Terdiam sekejap owner time tu (macam tau2 je perncangan owner :p ) "Ya, saya nak brcnta dengan awak!" Then, mlm tuh dia call owner and said "I Love You!" atoto, malam tu la owner rasa bertuah sangat dah dapat PRINCE CHARMING yang owner sayang sangat2! Sebulan owner susah nak tido bayangkan dia!

Meskipun kami duduk brjauhan, tapi bila ada jodoh kami sempat jumpa2! Alhamdulillah, bulan november ni dah masuk 10 BULAN kami bersama dan kalau boleh owner nak Amirul Asraf yang jadi suami owner suatu hari nanti. Lagi pun, semua family owner sukakan dia! Muhaha! :)

Everytime, kami tak pernah lupa tuk cakap "I LOVE U SO MUCH FOREVER I TILL I DIE N LIVE AGAIN!" Daaaa, owner angau cinta dengan sampai sekarang tau! Owner memang taknak lepaskan dia. Dia owner yang PENYABAR, CARING, RAMAH & memang jenis tak kuat marah lar! Walaupun, owner pernah test buat dia marah, still cool je. Atoto =.=


Lagu TANPA - 6IXTH SENSE yang jadi kegemaran kami. (memandang kami sama2 suka 6ixth Sense) Kadang2 Mirul nyanyikan untuk owner, kadang2 owner nyanyikan untuk dia sampai dia tidur. hihi


Yang ni pun. Owner nak blek, sempat lagi jumpe dia. Punye la sedih tak mau lepas! :)

Dah makin dekat SPM ni, owner tak contact dia cause tak mau kacau dia study & owner pun nak study hard. Tapi, macam mana sekali pun owner tetap CINTA MATI kat mirul. Memang sampai bila-bila, tiada lagi pengganti dia dalam hidup owner ni. Owner rindu sangat2 kat dia.!
Owner harap semua orang dapat terima dia sebagai CINTA owner!


I Love You so much, Bie! Soo much !

*Nie bukan cerita rekaan. Cerita YANG SEBENARNYA*
Sampai bila2 owner takkan lupa kisah ni dalam hidup owner! :)

3 orang di-TAG:


29 October 2011

Apabila aku di TAG (!)


Wahaha, pertama kali owner kene tag ! Ding dong owner kene lah jawab.
Atototo =.=

Naaa, owner sudah pown di tag oleh si gadis comel lotey

Nah, ni blog dia yang cantek ! kan, kan? :)

So, antara soklan yang harus owner jawab :

11 perkara tentang Zetty

"budak kuat nangis"

"kuat marah & badmood giler"

"satu hari kalau zety sedih, zety akan makan lebih dari 10 paket biskut. LOL"

"Pemalas giler"

"Suka pendam perasaan sorang2"

"Zety benci tahap gaban manusia yang tak reti nak menghargai"

"Antara manusia paling malas nak topup tepon sendiri!"

"Caring, Mesra & tak takut nak berkenalan ngan orang (tapi pemalu!)"

"Budak paling kuat berangan yang tinggi2"

"Buat2 berani tapi penakut sangat2 dengan tempat gelap & CICAK!! uweekk!"

"Zety suka tengok tv sebulan sekali (ni serius tau!)"

daaaaa, tuh antara 11 perkara tentang owner okey?! jom kita ke soklan seterusnya!

11 soalan dari cik Nad Ezrin

(1) Cite kat tv yang paling korang suka tengok?
cer citer (agaknya lah..)

(2) lagu yang korang selalu dengar?
hatiku milikmu

(3) Siapa orang yang korang selalu cari time susah n senang?
My Hubby! (even not, hafizul)

(4) dalam adik beradik paling rapat dengan siapa?
Along (tapi kadang2 adik)

(5) Benda apa yang korang nak tapi sampai sekarang tak dapat lagi?
NouvoLC ! arggh!

(6) 3 ciri orang yang korang tak suka?
Hipokrit! Permainkan perasaan orang! Tak reti nak bagi penghargaan!

(7) Update blog daily. twice a week weekly or monthly ?
twice a monthly.. Malas doe! *wink2* :)

(8) Besar nanti nak jadi apa?
Seorang PEREKA SENI GRAFIK TERKENAL di Malaysia! *wink2*

(9) Laman web yang selalu bukak selain blogger, FB, Twitter, and Tumblr?
err, YouTube kowt

(10)What's in your mind NOW?
Den malas giler nak buat nie! atoto =.=

(11)Opinion about my Blog? hehe
Tabik ar kat blog Nad. Sumpah lawa & banyak cite2 klakar lorh! (macam tuan dye lar...) =.=


Nahhh , sape manusia2 11 orang yang ditag owner, korang kne wajib jawab
soklan2 berikut!
step 1 : Nyatakan 11 perkara tentang hidup korang
step 2 : Jawab 11 soklan dari owner
step 3 : pandai2 korang lar nak tag 11 orang lain pulak k!

So, ni dia 11 soklan dari owner :

1. Apa makanan yang paling korang suka ?

2. Siapa nama pasangan korang ?

3. Apa perkataan yang paling korang suka sebut ?

4. Dalam family korang, sape yang paling korang rapat ?

5.Facebook sape yang rajin korang menyinggah ?

6.Lagu ape yang paling korang suka nyanyi ?

7.Tempat mana korang suka pergi?

8. Kat mana korang pernah pegi dating?

9. Apa yang dalam fikiran korang sekarang ?

10. in one day, berapa kali korang online Facebook/Twitter

11. Apa pendapat korang tetang owner?

Sori you all yang terkena, owner dah terkena. So, memang layak la korang pula yang kena.
buat la! best tau! :) kbyebye !

22 October 2011

Pengawas plus Graduasi (!)


Ayoyo, minggu ni owner banyak betul majlis!
Hari Isnin - Majlis Jamuan Pengawas
Hari Rabu - Majlis Graduasi tingkatan 5 .
Adoy, macam ting tong kepala owner sekejap ke sana, kejap ke sini!
Sampai demam dibuatnye owner sekarang.
Jamua pengawas tempoh hari , kurang best lar. Pasalnya? laju ke benor majlis nya berlangsung.
Belum sempat nak bagi salam, dah acara penutup. Adoy!
But, owner sempat buat photoshot dengan BESTIE owner sebelum kick-out dari sekolah.
Oh dear, I love u so Much !


Soo, now story about graduation day !
Ni pun lebih kurang je. Laju betul tamat nya. Ayoyo =.=
Owner belum puas nak merasai hari2 graduasi, dah tamat dah.
But, mesti la ada bestnye coz dah 13 tahun owner tak pakai jubah garduasi.
Akhirnya merasa gak ! huihui



daaa, tu antara benda2 yang owner nak cite serba sikit. Sorry kalau blog nie tak banyak entry coz nye owner nak SPM, semakin sibuk.
klaa, jumpa di lain waktu ya!
kbyebye. Love u!

15 October 2011

Engkau Nyawaku (!)


Hye.. Ari ni owner nak cite serba sikit ape owner buat ari ni..

Hari ni, dup dap dup dap,
dah tinggal 30 hari saje lagi Sijil Pelajaran Malaysia nak berlansung.! Oh dear, sumpah debar gile..
But, SPM nanti owner ambil paper tuk 6 ari.
(Blajar dua tahun, hanya tuk exam 6 hari je? =.=")

Okey done, sekarang owner nak cite pasal lain pulak.
Oh ye, hari ni the best day owner alami. Sekali lagi, owner dapat jumpa my hubby sugar plum.
Adoy, makin hensem la dia! Owner dapat jumpa kejap je,
memandangkan cuaca tak berapa elok kat sana tuh.
Owner harap pas spm nanti, owner dapat jumpa dia lagi. Bukan boleh tahan rindu ni kat dia yang cintai.

Kbyebye.


04 October 2011

Who do you think you are (?)

Acara pembukaan je .

Owner rase makin lama owner dah makin tak dapat nak tahan sabar lar.
Sebabnye DRAMA QUEEN tu hari2 buat "drama bersiri" dia je.
Ingat dia dah bagus sangat la tuh. MUKA pun macam MR BEAN,
ada hati nak jadi DRAMA QUEEN TERHEBAT.

Dia kuat sangat nak memerli , mengutuk , menyebar cerita palsu,
kiranya semua tuh memang PEDOMAN HIDUP dia sampai mati agaknya.
Sepanjang masa dia banggakan diri sendiri dekat semua orang.
"Sape kau nak banggakan diri kau yang kuat perangai macam setan tu ?"

Sorry to say, because owner takkan cover tuk cakap pasal dia.
Sebab orang macam dia tak layak nak cakap baik2, cakap sopan. Memang tak layak.
Sekarang owner masih boleh sabar tapi kalau sabar owner hilang,
mintak la dia buka kubur sendiri siap2 ye.
Owner tak takut sebab owner ada MARUAH.

Kbyebye.


WHO DO YOU THINK YOU ARE MRS M ?!
YOU ARE LIKE THE PICTURE ABOVE !

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni