28 April 2011

28 April~Liga Remaja Kreatif terjawab Jua~(!)

Alhamdulillah..
Akhirnya terjawab jua keputusan pemenang Pertandingan Liga Remaja Kreatif.
Walaupun sedih sikit gak la tak menang top 3,
tapi dapat top 10 & top 5 dalam negeri sembilan pun dah happy sgt.

Kami gerak jam 8.00 pagi. Kata ustaz Syukri, gerak awal tak de la sesat.
Dan ye memang betul, kami sesat dekat2 40 minit..hehe..
Sampai2 kami terus daftar nama.
Aq, mimi, Fendi & Ida masing2 dah cuak!
Sumpah memang berdebar gile mnunggu keputusan tu!

Tiba waktu dalam Auditorium, aq dah makin berdebar & menggigil!
Orang lain gelak, aq pun gelak. Tapi dalam hati cam nak gila!
Sewaktu tengok video pemenang2 wakil negeri yang lain, aq memang kagum!
Hebat betul karya mereka yang terpilih..!
Memang patut sangat mereka layak jadi wakil..

Tiba nk umum hadiah saguhati punye, satu kumplan demi satu kmpulan pegi ambil hadiah.
Sampai la tempat saguhati yang terakhir, no 4.
SMK DESA CEMPAKA
meski pun waktu tuh sedikit hampa, tapi bagi aq & lain2 memang da cukup puas!
Puas hati dengan terpilih top 10 n9, juri2 yang hebat, hasil kami yang memuaskan
dan hadiah yang berbaloi dengan hasil lelah bersama.

Sebelum balik aq sempat pegi ucap tahniah pada SMK KGV &
sekola yang aq benar2 "tabik" dengan karya mereka
SMK SUNGAI MANGGIS -Pengembaraan Jalur Lebar-
Seronok dapt jumpe walaupun kejap dengn mereka.

Secbelum pulang, kitaorang sempat dulu singgah sekejap ke Alamanda.
Duit masyok, bowling la alamatnya..hehe..

Memang seronok meraikan kejayaan dengan mereka2 yang aq sayang,
Mimi, Syahida, Affendy & Ustaz Syukri.
Terima kasih sangat2. Tanpa semangat & sokongan korang,
mungkin aq dah lemah nak msuk pertndingan ni. Tapi akhitrnya kita berjaya bersama!








Tambahan :

Memang benar kata orang, "Jangan telalu gembira dengan sesuatu perkara, sebab mungkin kesedihan akan berganti".
Itulah yang dialami sahabat akrabku, Syahida, yang telah kehilangan bapa tercintanya. Beliau telah kembali ke illahi pada 29 April 2011, 6.30 pagi.
Semoga roh beliau aman & ditempatkan bersama2 dengan orang yang beriman. Kepada sahabatku Syahida, tabahkan diri & awak ada saya yang menyayangi awak!
....Al-Fatihah....

26 April 2011

Ketahuan (!)

Memang benar,
Tiada lagi sayang kamu buatku seperti mana yang pernah kamu janjikan padaku pada saat dulu.

Meski pun tidak ku tahu kerna apa kamu lakukan begini padaku,
Meski pun sudah makin menitis air mataku,
ku terima ikhlas di zahir.
Tapi tidak di hati...
:face22:

23 April 2011

Suke, suke, suke (!)

Post kali nie nak cite
aq glew puas aty da dapt edit blog yg aq nak dri dlu lagi!
hehehe

Aq bukan lar mnunjuk2 ke ape.
Tapi paham2 lar, bak kata pepatah aq
"KALO DA BUDAK2 DAPAT MAINAN SERONOKNYA SAMPAI KE LANGIT!"
cam tuh lar aq sekarang ni. haha. pelik, pelik.

Papew pun hari ni aq da cukup puas nangis & gembira!
Tapi aq memang nak gembira je. Tak mau nangis da!

Well, 4 day's want to go Cyberjaya for
MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH LIGA REMAJA KREATIF PERINGKAT NEGERI
sumpah GABRA gler! huhu

WISH me LUCK! :')


22 April 2011

Memahamilah Si Dia (!)

Hari ni 22 April, makin cepat waktu berlalu ..
Bru time skola tadi aq prasan kat satu papan
210 hari - SPM -

Astagfirullah!
210 hari tuh bagaikan 21 hari bagiku!
http://www.emocutez.com

Tapi hari ni aq ke sekolah dengan mata yang bengkak.
Rasa badan yang lemah, sumpah tak larat!
Sebabnye, aq tak cukup tido + masalah
sekali lagi datang bertimbun!http://www.emocutez.com

Aq nie bukan lar orang yang suke cari masalah,
tapi
adew je orang yang nak wat aq dpt masalah!

Aq terkena masalah dengan Honey Sugar Plum Aq..
Yang hampir buat aq nak kecewa sangat!http://www.emocutez.com
Tapi Alhamdulillah, nasib baik adew kakakku yang tersayang dapat bantu..
Terime kasih sangat2 kat kakak !http://www.emocutez.com

My Honey Sugar Plum, MyAs,
Maaf sangat2 dah tersalah paham..!
I'm still love u forever & ever !
http://www.emocutez.com
Keduanya pula, dulu aq adew someone yang benar2 aq sayang!
Tanpa die, aq rase cam tak semangat ..
Macam2 dah yang aq ngan die berjanji .. Banyak sangat ..
Tapi skrang,
Aq tak tahu lar ape hubungan kami .
KENALAN ? KAWAN ? MUSUH ??http://www.emocutez.com

Die betul2 dah berubah, memang tak macam dulu..!
BERBEZA giler!http://www.emocutez.com
Pandangan die pada aq da betul2 lain, aq tak paham ?!
Tapi, aq tak bleh salah paham.. Mungkin adew sebab die buat gni..
Mungkin kami berjauhan macam ni adalah yanghttp://www.emocutez.com TERBAIK buatnya..
Dan, die lar yang aq gelar 'adik' sehingga kini walaupun mungkin kini die tak menggelar aq sebagai 'kakak' kini..
http://www.emocutez.com
Maafkan kakak sekiranya kakak bersalah buatmu, adik..
http://www.emocutez.com

Papew pown aq tetap kene jauh dengan
"SALAH PAHAM!"
http://www.emocutez.com

20 April 2011

Dari satu sumber :

Jangan mempercayai seseorang tanpa tujuan yang betul.
Kerana, orang yang paling dekat dengan kita, dialah yang akan memakan kita kembali.
Carilah teman yang benar2 ikhlas menerima kamu.
Lebih baik memendam perasaan sendiri, dari meluahkan pada orang yang salah!




*Tahap aq yang dah tak leh nak tahan!*

19 April 2011

Dia Islam Baru, Jangan Dibetak (!)

Hari ni aq melihat satu peristiwa yang
buat aq rasa sedey & nak join marah skali.

Pagi ketika perhimpunan seperti biasa diadakan,
guru2 sedang mengadakan spotcheck pakaian dikalangan pelajar.

Ramai betul yang masing2 kene rampas berdasarkan kesalahan pakaian dieorang.
Tapi ramai juga yang tak puas hati,
sebab
cikgu2 maen suka hati je rampas2 benda yang tak kene mengena
dengan kesalahan etika berpakaian.
Memang patut pun mereka tak puas hati!

Tapi yang lagi aq betul2 tak berpuas hati bila aq melihat scene
yang boleh buat semua orang tak puas hati.

Sedang guru2 cek2 barang rampasan,
aq terkejut bila aq terdengar seorang guru yang membentak seorang pelajar perempuan.
Aq sangkakan pelajar tu tlah buat satu kesalahan besar.
Tapi bila aq perhatikan tak de pun salah pada budak itu!

Lalu aq perhatikan terus scene cikgu "U" & Gurls form 2 itu.

Tiba2 adik hannani terus cakap padaku.
"Kakak, tah papew lar cikgu "U" tuh!!"
"Kenapa plak??"
"Ye lar, die mara2 budak tuh sebab tak pakai tudung! Tapi budak tuh
baru je masuk islam! Tak sampai sebulan lagi lar!"

Huh? Cikgu tuh memaki budak yang baru masuk islam?!
Aq dah mula rasa panas tengok scene tuh!

Adikku mula cite dari mula kisah budak tuh.
Pada asalnya dia bukanlah pelajar bukan islam walaupun mukanya memang macam muka melayu.
Kemudian tak sampai pun sebulan satu family budak nie masuk islam..
Aduh! Kesian giler aq tengok budak tuh kene maki2 & dimarah2 cikgu tengah2 perhimpunan!
Dia hanya tunduk malu je sebab ramai pelajar2 yang tengah tengok scene2 kene maki tuh!
Kesiannya!

Tak lama kemudian datang pula sorang lagi cikgu yang bentak2 dia.
Cikgu tuh jerit2 kat dia sampai aq jauh pun bleh dengar!

Apalah salah budak tuh??!
Dia baru saja memeluk islam, baru tingkatan 2! Dah plak seorang pendiam!
Kamu pula seorang guru, tak boleh pikir & tanya elok2 ke?
Dah sah2 budak tuh nak terima ajaran islam satu per satu!
Kamu ingat dia tuh robot kew apew nak buat kesemua menda sekali terus, huh???!

Sumpah, walaupun bukan aq yang kene.
Tapi aq jua turut merasa!

Dengan teramat malunya budak tersebut berlalu pergi dengan malu skali.
Dua cikgu tuh terus pandang budak tuh dengan muka yang marah..!
Nak je aq pegi sound, tapi nasib ada yang sempat buat aq sabar..
"Cikgu, nie cuma SMK , not SMA OKEY!!
STOP lar buat kiteorang nie macam sekolah agama!!"

Pada budak tuh,
Harap janganlar pikir "kenapa aq islam begini pula jadinya?!"..
Tak salah kita nak memahami islam satu per satu.
Tapi sekarang dah terlalu ramai manusia yang kuat berhasrat dengki.
Jangan pernah berasa salah ya.!
Percayalar, kamu dikenakan begini sebab Allah amat sayangkan kamu..
Masih ada yang menyokong kamu..


*Pada cikgu2 itu, sedarlah. Tanya elok2, marah2 bukan jalan penyelesaian!
We are really angry at you!*


* Ya Allah, engakaulah yang hamba ini mencintai....*


17 April 2011

My COMOT2 bufday (!)

Today is my COMOT2 sis bufday!

Walaupun teramat2 simple, tapi best!

Wah semakin hari semakin dah besar satu2 adekku
~Elissa~
Masa die lahir dlu, dah la kecik, muka merah menyala plak tuh..
Sekarang,
dah sama tinggi maknye! Aduh!

Aq ingat lagi masa hari kelahiran budak COMOT nie..
Aq ngan along berebut..
sorang nak adik lelaki, sorang nak adek prmpuan..
Bila yang kuar nye perempuan,
Menangis sehari tak habis alongku !
(sori along, adek kita perempuan ya.. hehe)

Sekarang dah masuk darjah 5..
Tahun depan die dah nak UPSR..
Tak percaya rasanya die semakin membesar..

Tapi,
aq amat berharap saat die mengambil peperiksaan nanti ,
die akan mendapat keputusan yang cemerlang..
Dan,
aq dapat hantar die ke sekolah yang lebih hebat..!
(tak nak masukkan die ke sekolahku..! target nak masukkan die ke STAN)

Adekku Sayang,
walau pun kita sering gaduh, kakak sering marah2 adik..
Tapi hati kakak sentiasa sayang adik selamanya!
Takkan pernah berkurang, tapi akan sentiasa bertambah..
Kakak sayang kamu, sayang...




*kek hari jadi adikku..*


*Adekku lisa..hihihi*


*Adekku HAPY dapat hadiah!*


p/s : rindu sama my HONEY .. huhu ..

15 April 2011

Pendapat Hati (!)

hari ni, kat skola dah brape rmai ya kene tangkap pelajar yang ponteng ?

Hurm, tuh la ari2 keje full time bdak skola zaman sekarang..
Ponteng , ponteng , ponteng
Dah macam takda full time job yang laen!

Ari ni ramai budak2 bermasalah kne panggil kat tapak perhimpunan sebab kesalahan yang tak tahu la pe menda !
Tapi yang yakin, pelajar yang tak tertabit pun ada nama..
Pelik betul !

Sedang aq jalankan tugas dengan seorang guru yang diktakuti "jugaklah",
aq tiba2 tertanya padanya.
"Cikgu, kenapa lar budak2 nie asyik ponteng je?
Dieorang tak penat kew ek ?"
Terus guru tuh menjawab..
"Menyusahkan orang je. Berhenti terus, tak payah sekolah lagi senang!"

Sambil2 tuh aq terus terpikir kenapa nak kena ponteng?

Petang pula, aq dapat aduan dari seorang pelajar junior aq..
Katanya ada seorang guru terlalu laser mulutnya..
Dan guru tuh guru yang sama buat ramai budak2 menangis pagi tadi..

Dari situ aq terpikir ,
mungkin salah satu faktor budak2 nak ponteng sebab tak tahan dengan sesetengah guru yang tidak "sporting" sifatnya..
Dah lar tak sporting, laser mulut plak tuh..

Bukan lah nak mengata atau ape,
Tapi setiap kali aq rajin2 tanya kat budak2 full time job ni,
"kenapa korang suka ponteng ya?"
kata mereka
"Ye ar cikgu2 tuh asyik nak mengutuk2 kiteorang trus.
Buat salah pun kena, tak buat salah? lagi lar kene perli habis! Benci!"

Aq sendiri pun tak paham nape la sekarang ni
susah sangat nak jumpa manusia yang hormat-menghormati..
Aq tak da rasa pun nak menyebelah pihak pelajar atau guru..
Tapi
menyebelahi pihak yang hormat-menghormati..

Kita semua ada adab untuk hormat..
Tak kiralah yang muda atau yang tua tapi
yang penting kasih sayang dan hormat tuh perlu ada pada diri masing2..

Jangan asyik nak ikut kata diri sendiri terus,
sebab menda tuh lar
yang akan susahkan diri kita sendiri suatu hari nanti..!
~ingat2 lar sendiri..~

14 April 2011

Dalam Kegembiraan Ada Kesedihan (!)

Pelik kan tajuk post aq kali nie?
Tapi
nie la menda yang aq alami pada saat ini tau.

Hari aq rasa hapy sangat gak lar
salah satu sebabnya, minggu depan aq & Penari2 Puteri Cempaka
akan buat persembahan Tarian Piring sekali lagi !
Tapi kali ni,
depan budak2 sekola aq! oh dear !!

Takot teramat !

So, petang tadi kami memang training habis-habisan!
Best sangat sebab aq dapat belajar tarian bru
Tarian Dikir Puteri
Kami buat tarian di tengah2 tapak prhimunan dengan disaksi kan ramai budak2!
Malu gile tapi syok! hihi

Tgh dlam jalan blek rumah, aq tringat scene2 yang berlaku kat dalam klas td.
Semua dak2 yang dalam kelas aq nie smuanya mojiriti berpasangan
except group2 aq lar..
Kesemua pasngan2 tuh smua nya mnangis dengan pasangan masing2..
Aq sndri pun tak paham ngan apew yang berlaku masing2 ni..
Tak penah2 terjadi macam gini..
ish2 ..

Dulu gelak ketawa , sekarang tangis-tangisan ..
Seumpama apa yang pernah berlaku pada aq ..

Memang benar kata orang ..
Keseronokan yang teramat akan diakhiri dengan kesedihan berpanjangan..

Kadang2 aq terpikir,
wujud ke kebahgiaan selamanya ?
Sebab setiap kebahagiaan ada asam garamnya..
Dan, kalau kita yakin dan sentiasa berdoa,
insyaAllah, cinta & sayang yang kita impikan pasti akan menjadi jua..

~Amin~

10 April 2011

Emilda (!)

Baru2 ni cikgu2 aq rajin bawa satu kelas pergi ke
Perpustakaan
Seperti biasa, kalau dah cikgu yang bawak masuk ke library,
konfem lar kene siap buku nilam.!
Aq nie bukan nya minat nak menyalin satu cerita ke buku nilam..
Hehehe ..

But, hari tuh aq menjadi pelajar yang "rajin" sangat!
Aq mencari satu buku yang sesuai tuk aq baca & pinjam.
Tapi apakah daya, sekolah aq tuh bagaikan sekolah agama.
So, nak dapat kan novel Cinta Cintun ni satu yang mustahil kat sekolah!
Semuanya berdasarkan agama...
hurm..

Dengan bantuan kawanku yang suka membaca,
aq dapatlar satu novel yang agak best juga ceritanya!


Emilda

Karya Syalina Ahmad.
Walaupun ceritanya banyak berunsurkan agama, tapi jalan ceritanya sungguh hebat.!

Mengisahkan seorang gadis yang berketurunan agama yang tidak mempercayai tuhan,
telah mendapat hidayah daripada Allah untuk
mengetahui & berhasrat memeluk agama yang amat istimewa ini..
Emilda..
Diselubungi dengan pelbagai masalah,
namun beliau tidak pernah sesekali untuk tidak lupa mempelajari Islam
dengan lebih terperinci lagi..
Walaupun beliau tahu hasratnya ini akan ditentang oleh keluarga,
tapi itu bukan alasan untuk beliau mendekati islam dan Allah SWT..

Walaupun kesudahan cerita ni tak berkesudahan, tapi ia memang best!
Membuat aq terpikir,
Betapa kuatnya hasrat orang yang bukan islam untuk mendekati Allah,
sedangkan sesetengah manusia yang memang memiliki agama istimewa ini tak ada hasrat yang kukuh seperti gadis tersebut..
Hebat sungguh kuasa Allah SWT mentadbir alam!

Seandainya ramailah manusia yang bersifat seperti Emilda,
pasti dunia ni akan aman..

..InsyaAllah..

April Semakin CEPAT (!)

Pejam celik, pejam celik
dah msuk bulan April sudah ..!
Betapa cepatnya waktu berlalu..
Lagi beberapa bulan saja lagi aq bakal menduduki peperiksaan paling besar dalam hidupku..
SIJIL PELAJARN MALAYSIA
SPM !

OH NO !

Dahlar tahun ni kata mereka SPM semakin awal..
Semakin KELAM KABUT lar aq dibuat nya..
Tapi, aq kene hadapinya dengan TENANG..
Supaya aq tak jadi GABRA !
hihi..

Hurm, sejak masuk bulan baru ni,
aq sering mengantuk & penat sangat !
Alhamdulillah folio REKA CIPTA aq cuma kena tuggu siap Bab 4
je lagi..
Lepas tuh semua folio RC selesai ! hurm!
Tapi,
folio SENI VISUAL pula menanti siap !
Adoi, lagi menyiksakan cikgu memang harap aq dapat siap dlu !

"Jangan terlalu berharap kat saya! gabra nie.. huhu"

Oleh itu,
Masa, tolong lar jangan semakin cepat!
takut lorh!
huhuhu

08 April 2011

Salahkah aq nak hidup bahagia ?
Kalau aq bahagia , nape aq mudah ditinggalkan ?!
Adakah aq ini permainan untuk MEREKA ??

07 April 2011

Pendam Hatiku (!)

Aduh, sejak menjak ni macam2 betul dugaan kena menimpa dekat aq loh!
Lepas satu ke satu masalah aq kena.
Yang masih belum selesai2 lagi, dah masuk yang lain!
Arggghhhh!
http://www.cute-smiley.com
Aq memang betul sedih & sakit mental minggu ni!
tak tahannya ! betul2 tak tahan.!!
Sampai bila yang tak selesai2 tuh nak sudah..!
http://www.cute-smiley.com
SUMPAH, aq dah tak TAHAN!
Boleh dikatakan sepanjang masa aq asyik menitis air mata lorh!
Cuma ramai2 orang disekeliling aq tak perasan..
Bukan mahu PENDAM sorang2,
Tapi nilah diriku . si KUAT MEMENDAM RASA (!)
http://www.cute-smiley.com
Ya Allah , makin lama aq dah makin tak tertahan dugaan yang ini.
Aq rasa betul2 tak adil..
Bila aq sedang di ulit kebahagiaan , semua orang baru
datang menumpang kebahagiaan aq.
Tapi bila aq sedang menDERITA,
semua pergi meninggalkan aq selesaikannya seorang diri...
http://www.cute-smiley.com
Yang paling aq tak tahan apabila orang aq SAYANG tidak hiraukan aq?!
http://www.cute-smiley.com
Ya Allah, maafkanlah aq ..
Aq tak tahu lah kenapa hatiku sering berbisik.

"BOLEHKAH KAU MENARIK NYAWAKU SEKARANG???"

03 April 2011

Jangan Menangis Bila tegok TV (!)

Ari ahad. huh!
Boring!

Pagi2 aq bangun tengok adek aq tengah asyik tengok tv.
Tiba2 aq teringat cite kegemaran aq,
K-ON musim ke-2!
Wah, dekat 2 bulan aq tak tengok cite tuh.
Yelar, makin banyak bulan berlalu aq makin sibuk.
Sampai tv pown aq tak tengok. Dah berapa banyak cite kegemaran aq habis gtuh je.

Rupa2nya hari nie last episod cite tuh!
Walaupun cite tuh klakar & karakter nya yang comey2,
tapi episod kali ni aq rsa nak sangat menitiskan air mata.
sebab,
Kisah kali nie 4 orang gadis yang tamat sekolah!
Aduh, serupa yang bakal aq lalui pada tahun ni.

Dari cite tuh, aq da dapat rasai macam mana diri yang takkan digelar sebagai
PELAJAR SEKOLAH lagi.
Wah, mestilah sedeh!
Aq dah digelar pelajar sekolah selama 13 tahun.

Adek aq yang menonton cite tuh sambil gelak2,
tapi aq
sambil MENITIS AIR MATA!
Yelar, masa kecik aq selalu ngadu kat kawan2
"tak sabar nak habis sekolah!"
Tapi bila dipikir2kan balik, aq tak sanggup nak berhenti.
Sebab terlalu banyak kenangan indah & duka aq dapat sepanjang aq bersekolah.

Yang lagi buat aq tak tinggalkan sekolah,
ramai2 insan2 yang aq terlalu sayang masih disekolah.

Tapi inilah hakikat,
2011 adalah tahun terkhir aq sebagai PELAJAR SEKOLAH !

02 April 2011

Kembali ke BTN sebagai QM (!)

1 - 2 April 2011
BTN Kompleks KLIA, Enstek.

Hari ni , aq terpilih jadi QM a.k.a QuaterMaster untuk kursus kepimpinan PSS sekolahku.
4 Orang je yang diambil sebagai qm ni.

Tapi, bagi aq, aktiviti ni mesti seronok sebab ade orang2 yang aq sayang!
Hafizul(pijo) , Fikri(adek) & Hannani(nani) !

Mula2 sampai, kteorg trus start buat kje.
MENGEMAS DEWAN, PASANG BANNER, CHECK P.A SYSTEM, bla..bla..
Yang tak boleh tahan nya, dah lar hujan & duduk dalam bilik air-cond plak tuh!
GILE punya SEJUK!

Tapi yang best nye, peserta dekat depan dengar ceramah, qm dekat belakang borak2 & siap online Facebook !
Hahahaha..

Kem kali ni, rasanya aq memang sentiasa lapar! Aq sendri pun tak tahu lar nape.
Maybe ade adek & pijo yang sentiasa kelaparan, sebab tuh aq pun mula terikut.
hehehe..


*menunggu peserta abis slot lme sgt, smpat amik gmbr sambil susun makann kat dewan mkn*

Ketika sedang syok siap2 untuk minum petang, nani dengan selambanya tanya kepada adek.
"cuba teka ape makanan dalam polistrin nie?"

Adek try amik bau dengan serta terus jawab.
"Keledek!"

Dengan seronoknya nani trus bukak bekas makanan tu.
Bukan lah keledek yang ada, tapi
ROTI JALA & DONUT!

Adek2, macam mana lah adek bley tros jawab Keledek?
Bau keledek pun tarak.
Peristiwa ni la adek trus dipanggil "KELEDEK" oleh nani sampai sekarang..
hehehe..

Waktu riadah petang muka dah macam mengantuk & pening!
Kejap panas, kejap sejuk mana kepala tak masuk angin..
Yang penting , aq tetap rasa lapo. adoi2..




*Sket2 kpla pown sempat snap pic dlu.. hihi*

Abis riadah tuh plak, aq n 3 orang nie pegi snap picture di stu tempat yang smua orang tak tahu ade port bunga lawa sgt!
Walaupun bukanlah bunga sakura macam dekat jepun tuh,
tapi dengan pokok nya yang tak berdaun,
hanya cuma bunga memang lawa !


*ni la tempat nye. lawa an?*


* Nani yang pling nak sgt tangkap gmbar kat port nie .. hehe*


* Pijo & aq yang pun trut serta nani nye "kempunan".. hahaha*


*Adek aq yang sorang ni malu gle! hihi!*

Kalau dah qm tuh, smua jadual mne pernah ikut. Sepatutnya selepas selesai solat maghrib, semua pelajar kne ikut tazkirah smpai tiba waktu solat isyak.
Tapi kteorg buat part time job.
Mop, sapu, lap meja, halau kucing kat kantin! hahaha..
Tak motif langsung dengan qm..

Tapi yang malang nya, aq & nani ditipu!
Kata adek & pijo nak pegi ke kedai beli barang. Muka dieorang memang cam relax je.
Lepas siap smua keje, aq & nani lepak2 je lar dekat kantin.
Dah lar kantin tuh seram sejuk semacam je, bleh plak lepas 2 teruna tuh gerak,
bunyi ketuk cangkul makin kuat.!

Aq & nani memang panik gler!
Rpe2nye tuh kje 2 teruna tuh!
Memang kene lar dieorang lepas tuh.! hihi

Malam tuh mcam2 dinampak nani.
Tapi, mungkin itu cuma bayangan die je lar. Tu lah pendapat aq & adek.
Selepas selesai sesi malam tuh,
kami berempat dapat makan bersama2 dengan cikgu2..
Seronok gak sebab bukan senang dapat waktu macam gituh..
Walaupun, masing2 dah mengantuk..
hihi..


Sampai kat bilik, aq ngan nani tak boley tido!
Kami luangkan masa tak boley tido tuh dengan main KAHWIN2..!
Hahaha
Macam budak2 tapi seronok!
Pakai inai, lukis bunga atas tapak tangan, sebut nama lelaki untuk dijodohkan.!
Kelakar!

Gelak punya gelak sampai lah pukul 2 pagi.
Sepatutnya sedar jam 5, bngun2 pukul 5.45!
hihi

Esoknya kami siap2 nak balik.
Rasa seronok sebab aq dapat manja2 ngan adek2 kesayangan aq tuh.
Bukan ape,
aq saja buat sebab aq nak rasa dapat manja walaupun bukan dari adek kandung sendiri.
dan
aq ni orang yang kuat mara & merajuk!

Masa dalam dewan, aq & pijo tak tahu nak buat apa memandang
adek tgh asyik maen game.
Nani plak syok2 tido.

Dengan selamba nya ni lar keje aq & pijo



*Da tak de kje, ni la menda nye. Cam orang tak betol jew. hehehe*


*nani online fb, pijo & adek yang dok asyik maen game. adoy2*

Time dah nak blek tuh,
rasa sdeh sangat sebab akhirnya dah tamat dah urusan kami sebagai qm !
Tapi ade gak rasa best dan seronok!
Antaranya dapat gak tangkap gambar kami berempat.!


*Aq , Adek , Nani & Pijo*

Walaupun sumpah penat, tapi best & seronok sangat!
Setiap apa yang berlaku, semua tuh indah sangat bagiku!
Pijo, Adek & Nani.
Thanks so Much sebab dah buat kem nie kenangan yang sangat terindah buat akak!
Sayang sangat kat korang!
Trima kasih juga pada smua cikgu2 & geng2 pss ya..
Semoga semua nie dapat dikenang selamanya..

p/s : untuk pijo, nani & adek, maaf la ek sekiranya sepanjang kem ni akak "laen macam". Sebab ni lar yang terakhir akak nak wat gnie sebelum akak menjadi org yang sgt serius selepas tamat sekolah.. :)



*Kucing BTN yang comey. Setiap kali kucing ni "join" nak makan, mesti cikgu Rashidah jerit,
"zetty, amik anak angkat awak nie!" hihihi*

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni