11 May 2013

Cerita 5 bulan yang hilang !

Ding dong ! Holla2 semua. Sorry guys , melon dah 5 bulan tak hadap blog melon ni :( sorry sangat2. Ramai yang dah tanya nape blog ni dah tak ada update tuk 2013 ??
Sejak masuk tahun 2013 , dari Januari sampailah ke Mei ni , Melon busy sangat2. Dengan study lagi, masalah itu ini, assignment berlambak. So, blog ni terpaksa tinggalkan dlu. 
see, publish pun akhir tahun 2012. hahaha

Sepanjang masuk tahun 2013 ni, macam2 dugaan Melon kene. hurmm. Tapi melon redha, sebab semua tu kan ujian dari Allah :) Melon berjaya habiskan semester 2 ! And , keputusan result final UiTM pun sangat memuaskan ! Melon dah naikkan cgpa & gpa. Walaupun hasrat nak dapat DEAN LIST masih belum tercapai, but Melon dah tekad mulai semester 3, Melon nak buat yang terbaik. Tak nak dahhh main2 time semester 2 dulu . fuhhhhh ~

Tapi, semester 2 ni pun boleh tahan gak pengalaman yang Melon lalui. Time bulan Mac, kolej Melon adakan FESTIVAL SENI & FESTIVAL SUKAN. heee~ Time Festival seni, Melon masuk Pertandingan Drama & Pertandingan Tarian Tradisional. Melon dapat group merah , RED SPARTAN !


Ni time pertandingan DRAMA, and of coz laaa group kami JUARA! heee~ Tajuk drama kami TELAGA HAJAT. Melon berlakon as SI TUA. Walaupun ta banyak babak, tapi sangat berpuas hati ! 

Yang ni pulak time Pertandingan Tarian Tradisional. Haaaa. time ni kami tak menang, sebab ade masalah teknikal sikit :P hehe. *jangan tanya Melon yang mana satu ==' sebab make-up gila tebal !





Yang ni time Melon jadi crew for Diploma Show for Graphic and Digital Media course. Yang berbaju merah and that guy is my bestie <3 hehe. Yang sebelah melon tu, lecturer graphic yang paling awesome ! Awwww, love you all so much! :D

Yang paling penting, perkara yang terindah dalam hidup melon bila melon dapat jumpa IDOLA NOVELIS melon !! wahaha ! Happy gila. Beliau lahhh inspirasi melon tuk hasilkan cerpen and novel. Melon menggigil2-gigil time jumpa nk autograph dia ! hahah. Melon sempat cakap kat beliau ,"kak , saya suka dengan karya akak. Terima kasih sebab buat saya buka hati tuk baca novel and hasilkan karya. Sebab tu semua bermula dari baca novel akak." And she said, "terima kasih sebab sokong saya dan karya saya" awwwwm dia sangat peramah and baik ! Kak MIMIE AFINIE , YOU'RE MY INSPIRATION !

Okay maybe tu je laa serba sikit melon dapat ceritakan pengalaman Melon selama 5 bulan ni. Sebenarnya banyak melon nak cite, tapi kalau habis semua nya nak cita satu hari tak habis ! Yelahhh perempuan kan ada 2000 perkataan dapat luah for whole day ! hahaha XD 

okay thanks for much kepada yang selalu baca blog serba kurang melon ni , and yang selalu bagi support supaya Melon terus menaip kat blog ni. Love you alls so much ! heeee~

bye and hope to see you all again. Assalamualaikum. 

xoxo , Melon ;)

come read my cerpen at ILHAM KARANGKRAF :) Thanks guys :*



No comments:

Post a Comment

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni