25 February 2011

Kisah Sakit Mari (!)

Rasa macam masih baru saja lagi aku jatuh sakit masa cuti sekolah tahun 2010. Rupe2 nya dah 3 bulan berlalu. Sakit masa itu hanya Allah S.A.W. saja yang tahu. Masa waktu mula2 terjadi, memang tak duga sebab aku tak pernah sakit mata. Macam2 klinik aku dah pergi untuk berubat. Masih juga tak surut2. Mata merah, bengkak, berair & macam2 lagi rasa waktu tu.
Seminggu kemudian, sakit tuh menjadi2. Sakit mata aku mula menyerang otak. Malam tu aku
mula tak boleh tido & asyik menjerit2 sakit. Mama & papa mula cemas memandangkan sepupu dan sedara aku menginap di rumahku. Satu isi rumah cemas gila.

Kemudian aku terus dimasukkan ke emergency case kat hospital columbia, seremban. 5 hari kena rawat terus je. Tak leh tido, susah nak rehat. (thanx so much Dr Tan, dokter yg rwat aku!) Lepas keluar dari hospital, aku kna rawat kat rumah pula. Setiap 2 jam aku kena pakai ubat. Penyakit ni ambil masa 1 bulan setengah tuk elok. Alhamdulillah mata aku makin elok. Tapi bila tengok balik gambar2 ketika aku di hospital, rasa sebak pun ada. Aku rasa sangat sedih bila aku teringat yang aku pernah cakap pada mama waktu aku tengah demam teruk.

"Mama, kalaulah kakak tertido kejap lagi, kemudian kakak sedar yang kakak da xde camne? Kalau kakak buta selamanya camne?...."

Secara tiba2nya aku lihat air mata mama turun.. Turut jua air mataku berjurai..

walau ape pun, aku nak ucap terima kasih sangat pada familyku yg tercinta sebab dah banyak mereka berkoban sepanjang aku berada di hospital ni.
thanks juga pada mereka2 yg datang menziarah dan mendoakan kesihatanku ! :)
I love u all so much!

1 comment:

  1. sedih akk bace..
    pasni kn lbh berjaga2 ok!
    syg dy sgt2...

    ReplyDelete

Copyright© All Right Reserved Zetty Najwa Rosni